0
  • Geen producten in het winkelwagentje.
Totaal:0,00

April

De stoelhouding – Utkatasana – is een staande houding waarbij het lijkt alsof je in een onzichtbare stoel gaat zitten. Utkata betekent krachtig of sterk en dat zul je ook merken voelen in je bovenbenen. In deze houding worden je bovenbenen, enkels en rug versterkt en open je je schouders en borst. Doordat er een lichte compressie is in je buikgebied fungeert dit als een inwendige massage en stimuleer je tegelijkertijd je diafragma en je hart. 

Afhankelijk van wat goed voelt voor jouw lichaam kun je je armen langs je oren omhoog brengen of juist wat lager op schouderhoogte. Sta je niet stabiel genoeg met je voeten tegen elkaar aan? Zet je voeten dan op heupbreedte uit elkaar zodat je wat steviger staat.

Kortom, je hele lichaam wordt in deze leuke en uitdagende houding geactiveerd en gestimuleerd! 

Wil je weten hoe je deze houding stap voor stap uitvoert? Op mijn YouTube kanaal vertel ik in deze (Engelstalige) video alles over de stoelhouding.

Namasté,

Patricia 

Stoel
Geen reactie's

Geef een reactie