0
  • Geen producten in het winkelwagentje.
Totaal:0,00

Augustus – een nieuw begin

Ken je dat? Je begint aan iets nieuws maar het wil maar niet lukken. Je stopt al je enthousiasme erin maar na een paar dagen maakt je enthousiasme plaats voor verzet en stop je ermee. 

Dit was ongeveer hoe het mij verging in de periode toen ik voor het eerst ging hardlopen. Na het werk deed ik gelijk mijn sportkleding aan, oortjes in, de app ‘Hardlopen met Evy’ aan en gaan! Onderweg werd mij verteld dat ik het goed deed en dat ik al halverwege was en nog even moest volhouden. Naarmate ik vaker aan het hardlopen was werd de training ook langer en zat er geen pauze (wandelen) meer tussen. Ondanks Evy al haar aanmoedigingen lukte het me toch om mijn enthousiasme te verliezen en van vier keer in de week hardlopen ging het naar één dag in de week naar nul. 

Na een aantal weken vertelde ik dit aan mijn vriendinnen – die ook bezig waren met hardlopen – en zij hadden het over een leuke en laagdrempelige hardloopwedstrijd. Uiteraard werd de vraag gesteld “doe jij ook mee?”. Omdat het hardlopen mij een goed gevoel gaf zei ik ja en startte ik weer met frisse moed aan mijn hardlooprondjes. Ik merkte dat – nu ik een doel voor ogen had – het hardlopen mij veel makkelijker afging. Uiteraard had ik ook wat mindere dagen maar ik hield vol. Ondertussen had ik met mijn vriendinnen ook een WhatsApp groep waarin we onze ervaringen deelde. Een doel voor ogen hebben, een groep waar je ervaringen kan delen werkte voor mij stimulerend en verbeterde mijn mindset. Het hielp mij om met hardlopen door te gaan. 

Nu hoor ik je denken, “waarom heb je het over hardlopen terwijl wego.yoga met yoga te maken heeft?” Nou, dat zit zo. Tijdens de intense weken dat ik de zogenoemde ‘yoga teacher training’ volgde in Rishikesh, India merkte ik ook weer dat wanneer ik met gelijkgestemde was het veel makkelijker was om het vol te houden. Tevens veranderde mijn lichaam en mijn mindset in positieve zin dus dat gaf mij ook een boost. 

Na mijn terugkomst was het voor mij niet altijd makkelijk om iedere dag yoga te doen. Een vast ritme hierin creëren – iedere ochtend dezelfde tijd opstaan, een glas water drinken en direct mijn yoga kleding aantrekken – heeft mij enorm geholpen. Ik begin de dag nu ook altijd met yoga zodat ik een frisse start kan maken en ik mijn bewuste beweging – en ontspanning – heb gehad. 

Herken jij dit ook? Hopelijk heb ik je kunnen inspireren en laten zien dat een nieuwe start maken nog makkelijker gaat wanneer je mensen om je heen hebt die jou supporten. 

Namasté,

Patricia

Geen reactie's

Geef een reactie