0
  • Geen producten in het winkelwagentje.
Totaal:0,00

September – d’ander oogstmaand

“Wat je zaait zul je oogsten”. Vroeger werd september de d’ander oogstmaand genoemd, als tweede oogstmaand na augustus. Tevens is september een maand waarin van ons na de zomer weer in “het gareel” komen en we ons voorbereiden op de laatste maanden van dit jaar. Welke leuke herinnering(en) neem jij mee de herfst in om nog fijn op terug te denken? 

Wanneer ik denk aan bovenstaand spreekwoord moet ik gelijk aan de Ploeg houding denken. In deze houding kom je met je voeten achter je hoofd (ondersteund door je handen in je onderrug) waarbij je rug mooi recht is. Als variatie kun je je armen plat op de mat neerleggen met je handpalmen naar beneden. 

Ploeg – ‘Halasana’ in Sanskriet

  • Vermindert rugpijn en kan helpen om beter in slaap te komen
  • Kalmeert het brein
  • Stimuleert de buikorganen en schildklier
  • Stretches de schouders en wervelkolom
  • Helpt om de symptomen van de overgang te verlichten
  • Vermindert stress en vermoeidheid
  • Therapeutisch voor rugpijn, hoofdpijn, onvruchtbaarheid en slapeloosheid

 

September is voor mij de maand waarin ik hoop nog meer mensen te mogen bereiken met wego.yoga en te gaan ervaren of het voorbereidende werk (zaaien) ook zijn vruchten afwerpt (oogsten). Tot nu toe ben ik trots op het resultaat dat ik al heb neergezet en ben ik blij met de leuke mensen die naar mijn lessen komen. De ontspannen en blije gezichten na afloop van de les geeft mij altijd weer een fijn en voldaan gevoel! 

Ik hoop meer mensen een fijn en ontspannen “uurtje” te kunnen geven door de uitbreiding van mijn lesuren in de Zuidoostbeemster. Meer informatie kun je vinden op de groepslessen pagina op de website. 

Tot ziens op de yogamat!

Namasté,

Patricia

Geen reactie's

Geef een reactie